VIIIe Bestuur der Studievereniging Psychologie in Nijmegen


Ieder jaar in oktober wisselt het bestuur van SPiN en nemen zeven nieuwe studenten het stokje over. Deze studenten worden verdeeld over zeven functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, commissaris formeel, commissaris informeel, commissaris onderwijs en commissaris externe betrekkingen. Zij zullen zich een jaar lang inzetten voor SPiN en haar leden en zich bezig houden met het dagelijkse bestuur van de vereniging.

Bekijk hier de documenten van dit bestuur


Pam Huisintveld – Huidig Extern Voorzitter en Commissaris Externe Betrekkingen

Hallo lieve lezer,

Ik ben Pam Huisintveld, ik ben 20 jaar oud en afkomstig uit Losser, een klein dorpje in het mooie Twente. Hoewel ik in het weekend nog graag terugreis naar mijn hometown, heb ik inmiddels helemaal mijn plekje gevonden in het gezellige Nijmegen.

Ik zit nu in het derde bachelorjaar van Psychologie en ben vanaf mijn eerste studiejaar actief lid bij SPiN. Halverwege mijn eerste jaar heb ik me aangesloten bij de Feestcommissie en dit vond ik zo leuk dat ik dat mijn tweede jaar ook ben gaan doen! Dit jaar zal ik de functie van Voorzitter vervullen in het bestuur.

Naast het drukke bestuursleven probeer ik dit jaar te blijven voetballen zodat de bestuurskilo’s er niet te hard aan vliegen. Ook zal ik waarschijnlijk bijna elke zaterdag in het bos te vinden zijn, waar ik leiding geef aan kinderen van 11 tot 15 jaar bij de scouting. Daarnaast houd ik ervan om gezellig met vrienden een drankje te doen en ook een avondje bankhangen en series kijken is aan mij wel besteed.
Ik heb super veel zin om er samen met mijn geweldige medebestuursleden een fantastisch jaar van te maken. Heb je nog vragen of zin in een kopje koffie of thee en een praatje? Kom dan vooral langs op de SPiN-kamer! Mocht ik daar niet te vinden zijn, dan kan je altijd een mailtje sturen naar voorzitter@spin-nijmegen.com.


Floor van Dun – Secretaris

Hallo allemaal,

Mijn naam is Floor van Dun en ik ben jullie Secretaris voor dit jaar. Als Secretaris mag ik berichtjes plaatsen op de Facebook-pagina en Blackboard en beheer ik onder andere de website en het ledenbestand. Als jullie een mail sturen naar SPiN is de kans groot dat hij bij mij terecht komt en ik zal deze dan ook met alle liefde beantwoorden. Tot slot doe ik nog andere taken als het maken van de nieuwsbrief, notuleren tijdens vergaderingen en het begeleiden van de Studiereiscommissie!

Naast mijn leven als Secretaris zijn er natuurlijk ook nog andere dingen die mij dit jaar kenmerken. Ik ben 21 jaar oud, zit in mijn vierde bachelorjaar van de opleiding Psychologie en heb hobby’s. Oorspronkelijk kom ik uit het altijd gezellige Brabant en, hoewel ik daar in de weekenden nog vaak te vinden ben bij mijn ouders en vriend, heb ik ook een mooi leventje opgebouwd in het fijne Nijmegen. In mijn tweede jaar was ik lid van de SocialCie waarmee ik, samen met die commissie, activiteiten heb georganiseerd voor de andere actieve leden. Het jaar daarna zat ik in de Studiereiscommissie, waarmee we een reis hebben georganiseerd naar New York, en ik zat in de Opleidingscommissie. Deze laatste is geen commissie van SPiN maar van de universiteit. Hiermee hebben we de kwaliteit van het onderwijs in onze bachelor in de gaten gehouden.
Vanuit deze achtergrond ben ik het bestuursleven in gerold en het is tot nu toe helemaal geweldig. We hebben het als bestuursleden maar getroffen met elkaar en ook de actieve leden van dit jaar zijn hartstikke leuk en goed bezig. Net als de rest van het bestuur kan je mij natuurlijk altijd aanspreken voor een gesprekje of me mailen op secretaris@spin-nijmegen.com.


Judith Pauw – Penningmeester en huidig Intern Voorzitter

Hoi lieve lezer,

Mijn naam is Judith Pauw en ik ben 20 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Enschede en dit ligt natuurlijk in het mooiste gebied van Nederland, namelijk Twente! Samen met Pam en Ilse zorg ik er voor dat Twente in ons bestuur beter vertegenwoordigd is dan Brabant. Dit jaar begin ik aan mijn derde jaar van de bachelor Psychologie maar zal ik veel meer tijd kwijt zijn aan het vervullen van mijn rol binnen het VIIIe bestuur, namelijk die van penningmeester.

Sinds mijn eerste jaar ben ik al actief lid bij SPiN. In mijn eerste jaar heb ik in de Integratiecommissie gezeten en een geslaagd eerstejaarsweekend georganiseerd. In het tweede jaar heb ik in de SocialCie gezeten en samen met mijn commissie activiteiten georganiseerd voor de actieve leden. Hierin heb ik al mogen ervaren hoe het is om penningmeester te zijn en dit mag ik aankomend jaar in het groot gaan uitvoeren.

In mijn vrije tijd, niet dat we die dit jaar gaan hebben, vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, series te kijken en ben ik vaak in de kroeg of op de sociëteit van Ovum te vinden. Hopelijk heb ik het aankomende jaar af en toe de tijd om met mijn jaarclub te gaan eten of te gaan sporten om de bestuurskilo’s een beetje tegen te gaan.

Ik heb er heel veel zin in om aankomend jaar er een onvergetelijk jaar van te maken samen met mijn lieve bestuur. Mochten jullie nog vragen hebben kunnen jullie altijd mailen naar penningmeester@spin-nijmegen.com en je mag altijd langskomen op de SPiN-kamer met vragen of gewoon om een kopje koffie of thee te drinken!


Ilse Nijland – Commissaris Formeel

Lieve leden,

Mijn naam is Ilse Nijland. Ik ben 20 jaar (de jongste en tevens kleinste van het bestuur) en zit inmiddels in het derde jaar van de bachelor. In de weekenden reis ik nog vaak terug naar het mooie Twente, waar ik mijn hele leven lang gewoond heb in een dorpje genaamd Markelo. Ik vind het erg gezellig om uit te gaan met mijn vrienden uit Markelo, maar in Nijmegen is natuurlijk ook heel veel te beleven. De Vierdaagse is bijvoorbeeld altijd een hoogtepuntje van de zomer. Naast stappen is dansen ook een passie van mij. Ik heb jaren lang jazzdance gedaan en sinds dit jaar heb ik het stijldansen weer opgepakt. Naast deze bezigheden vind ik het fijn om me te kunnen ontspannen met bijvoorbeeld een goed boek, een spannende film of in de keuken te staan om iets lekkers te maken.

Vanaf mijn eerste jaar Psychologie ben ik actief lid bij SPiN. In het eerste jaar zat ik in de Werkveldcommissie en in het tweede jaar in de Oriëntatiecommissie. De Werkveldcommissie, die nu niet meer bestaat, organiseerde de Bedrijvendag en excursies. De Oriëntatiecommissie organiseerde Experience Your Future en Therapieëndag. Ondanks dat het beide studiegerelateerde commissies waren, heb ik de commissies als heel verschillend ervaren. Het waren beide leuke en gezellige commissies en de vaardigheden die ik als commissielid geleerd heb zullen me ook dit jaar gaan helpen.

Al in het eerste jaar van de opleiding leek het me leuk om een bestuursjaar bij SPiN te gaan doen en dat begon steeds meer te kriebelen door de jaren heen. Uiteindelijk heb ik gesolliciteerd en ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik de functie van Commissaris Formeel mag vervullen dit jaar. Samen met Jorina ben ik verantwoordelijk voor zaken die te maken hebben met het actief lidmaatschap, activiteiten en commissies. Daarbij zal ik de meer studiegerelateerde commissies en de sportcommissie begeleiden. Ik hoop dat er mooie activiteiten worden opgezet waar we jullie mee mogen verblijden!

Mocht je een praatje willen maken, zin hebben in een kop thee of koffie of vragen hebben, kom dan gezellig even langs bij de SPiN-kamer! Wil je liever mailen, dan kan je me ook altijd bereiken op formeel@spin-nijmegen.com.


Jorina Laan – Commissaris Informeel

Lieve lezers,

Mijn naam is Jorina Laan, derdejaarsstudent en ik ben dit jaar jullie Commissaris Informeel! Ik ben 22 jaar en opgegroeid in Veenendaal, een oversized dorp in de Bijbelbelt dat men ook wel herkent van het station ’Veenendaal-de-klomp’. Omdat ik, anders dan de rest van het bestuur, uit het midden van het land kom heb ik geen raar accent maar word ik er tegenwoordig door mijn familie wel van beschuldigd met een zachte g te praten. Ik woon dan ook inmiddels alweer ruim 2 jaar in Nijmegen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en om te dansen. Mijn favoriete ticket-uur is dan ook zumba. Door de drukte ben ik echter nu al 2x vergeten om naar het ticket-uur te gaan dus is helaas mijn pas geblokkeerd. Tja, kan gebeuren. In een kroeg kun je ook dansen?

Ik houd altijd wel van een uitdaging dus in mijn eerste studiejaar ben ik meteen actief bij SPiN geworden. Samen met mijn commissie heb ik toen een aantal trainingen en de mastervoorlichting georganiseerd. Het jaar daarna was ik voorzitter van de Mediacommissie waar ik mijn passie voor kunst en creativiteit goed kwijt kon. Eenmaal gewend aan het actief lid zijn was ik toe aan een nieuwe uitdaging en zo zit ik nu in het bestuur van SPiN.

Als Commissaris Informeel begeleid ik dit jaar met veel liefde acht commissies van SPiN en hoop ik er voor te zorgen dat alle actieve leden het naar hun zin hebben dit jaar. Als je vragen hebt over actief lidmaatschap of gewoon een praatje wil maken kom dan vooral naar me toe of stuur een mailtje naar: Informeel@spin-nijmegen.com.

Hopelijk tot snel!


Mesian Tilmatine – Commissaris Onderwijs

Lieve lezers,

Het is me een eer en waar genoegen om mij aan jullie voor te stellen: mijn naam is Mesian – oftewel Mees, als je dit makkelijker vindt, want we zijn hier toch in Nederland; wat moet je daar met moeilijke buitenlandse namen, toch? Zo’n 21 jaar geleden ben ik in het diepe oosten van Duitsland geboren, in een klein metropool van drieënhalf miljoen inwoners, dat verrassend veel aandacht krijgt in riooljournalistieke online-reportages van Vice Nederland. Vervolgens heb ik me op allerlei leuke plekken met allemaal leuke dingen bezig gehouden, voordat ik tweeënhalf jaar geleden uiteindelijk in de leukste stad van de hele wereld terechtgekomen ben: Nijmegen.

Hoewel Psychologie uiteraard ongetwijfeld ook de meest interessante opleiding is die bestaat, dook ik naast mijn studie ook meteen het rijke studentenleven in van ons geliefde stadje. Hierdoor werd ik onder andere lid van de Integratiecommissie en de Tijdschriftcommissie van SPiN totdat mijn enthousiasme voor deze blauwe studievereniging in een bestuursjaar heeft gecumuleerd.
Als Commissaris Onderwijs probeer ik te zorgen dat het web der SPiN goed vernet blijft binnen het complexe stelsel wat de politieke architectuur van een universiteit vormt; bestaand uit universitaire instituten en comités, opleidingscommissies en academische overleggen, studieverenigingen, landelijke samenwerkingen en dergelijke. Hiernaast begeleid ik – als de goed geïntegreerde internationale commissaris die ik ben – de Internationaliserings- en de Integratiecommissie en houd ik me uiteraard ook met meer algemene bestuurstaken bezig. Verder is het ook altijd mijn schuld te noemen als er iets mis gaat met onderwijsgerelateerde diensten die SPiN aanbiedt; zoals de verkoop van studieboeken of de coördinatie van bijles en studiebegeleiding.

Maar ook met deze drukke agenda blijf ik natuurlijk wie ik was: een psychologiestudent in Nijmegen zoals misschien ook jij! Vandaar dat ik altijd blij ben als je even langskomt voor een kopje thee en een gesprek over Star Wars, #zml, Bier, Duitse Hip-Hop, Nigeriaans eten, Benjamin Libet, Borussia Dortmund of wat jij dan maar wilt. Ben je een beetje bang voor the Real Life, dan mag je natuurlijk ook gewoon mailen naar onderwijs@spin-nijmegen.com. Tot dan!


Jelle van Hattem – Voormalig Voorzitter

Lieve lezer,

Mijn naam is Jelle, ik ben opgegroeid in het prachtige Goirle en ben inmiddels 21 jaar present op deze aardbodem. Na drie jaar studeren in het gezellige Nijmegen stond het besturen van SPiN voor mijn deur, een kans die ik niet kon laten lopen. Ik heb de eer om dit jaar de voorzittersfunctie van SPiN te vervullen. Dit zal ik dan ook met alle liefde en plezier doen.

Je kunt mij vinden in de kroeg, op reis de wereld aan het ontdekken, badend in het zweet aan het sporten, genietend van een lekker hapje en drankje of, niet geheel onbelangrijk, op de SPiN-kamer. Wanneer jullie een vraag hebben, een suggestie willen doen of even gezelligheid nodig hebben, kom langs! Een kopje koffie of thee staat klaar. Mocht ik niet aanwezig zijn of ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, stuur dan een mailtje naar voorzitter@spin-nijmegen.com.

Aan enthousiasme ontbreekt het zeker niet, ik zal samen met de rest van het bestuur mijn uiterste best doen om een prachtig jaar neer te zetten voor iedereen. Ik hoop jullie allemaal snel te zien op een van onze activiteiten of op de SPiN-kamer!