Vacature bestuur 2020-2021

Het bestuur van SPiN is op zoek naar opvolgers!

Wil jij meer informatie? Check dan deze link waarin alle functies en taken binnen het bestuur nog een keer uitgelegd worden!

Ben jij op zoek naar:
– Een nieuwe uitdaging?
– Een unieke kans om jezelf te ontwikkelen?
– Een jaar vol leuke evenementen en gezelligheid?
Solliciteer dan voor het SPiN-bestuur van 2020 – 2021!

Als bestuurslid van SPiN ben je verantwoordelijk voor het aansturen van één van de grootste studieverenigingen (ruim 1500 leden) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens een bestuursjaar ben je ongeveer 40 uur per week bezig met het uitvoeren van je bestuursfunctie en algemene bestuurstaken. Hoewel commissie- of bestuurservaring een pré is, is het zeker geen vereiste. Wel moet je gemotiveerd zijn om te leren. Tijdens een bestuursjaar ontwikkel je nuttige vaardigheden, leer je wat er komt kijken bij het aansturen van een grote organisatie, doe je veel nieuwe contacten op en kom je in veel leuke en unieke situaties terecht. Een jaar SPiN-bestuur staat gelijk aan een onvergetelijke ervaring!

Wat moet je doen om bestuurslid van SPiN te kunnen worden? In de eerste plaats schrijf je een sollicitatiebrief (1 à 2 A4’tjes). De deadline voor het inleveren van deze sollicitatiebrief staat op donderdag 30 april om 23:59 uur. De bedoeling is dat je in deze motivatiebrief op ten minste de volgende vragen antwoord geeft:

-Wat is je motivatie om een bestuursjaar (bij SPiN) te gaan doen?
Hierbij kun je denken aan vragen zoals: ‘Waarom wil je een bestuursjaar doen?’, ‘Wat heeft je doen besluiten om juist bij SPiN te solliciteren?’ en ‘Wat zijn je verwachtingen van een jaar als bestuurslid?’.
-Wat zijn je persoonlijke kenmerken?
Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen als ‘Welke persoonlijke kwaliteiten kunnen jou helpen bij het vervullen van een bestuursfunctie?’, ‘Hoe zie je jouw rol binnen een groep?’ en ‘Op welke vlakken zou jij jezelf tijdens het bestuursjaar willen verbeteren/Wat zijn je leerdoelen?’.

-Hoe ben je van plan SPiN en je studie te combineren?
Vermeld in je sollicitatiebrief in welk jaar van je studie je zit, hoeveel studiepunten je hebt behaald en hoeveel studiepunten je in het volgende jaar ongeveer wilt gaan halen. Als je eerstejaars student bent, vermeldt dan of je een positief voorlopig BSA hebt ontvangen. Geef daarnaast ook aan hoe je je studie met het bestuursschap denkt te gaan combineren.

-Wat is jouw visie op SPiN?
Bij dit punt kun je denken aan vragen zoals: ‘Wat betekent SPiN voor jou?’, ‘Hoe zie jij de toekomst van SPiN?’, ‘Wat vind jij de krachten van SPiN?’ en ‘Wat denk jij dat er nog verbeterd kan worden aan SPiN?’.

-Welke bestuursfunctie zou jij willen vervullen?
Geef aan naar welke drie bestuursfuncties jouw voorkeur uitgaat en geef hierbij een korte onderbouwing.

Voeg vervolgens nog je curriculum vitae (CV) toe.
Stuur deze sollicitatiebrief en CV uiterlijk donderdag 30 april, 23:59 uur naar selection@spin-nijmegen.com met als titel “Selection SPiN-board 2020-2021”. Jouw brief en CV mogen in het Engels of Nederlands geschreven worden. Na het inleveren van je sollicitatiebrief wordt door de Sollicitatiecommissie zo snel mogelijk contact met je opgenomen over het eventueel plannen van een sollicitatiegesprek. In de twee weken na de deadline van de brieven worden de sollicitatiegesprekken gehouden. Dit zijn gesprekken waarin de Sollicitatiecommissie, naar aanleiding van de sollicitatiebrief, om nadere toelichting zal vragen. In verband met de huidige situatie, zullen deze gesprekken online plaatsvinden. Deze gesprekken zijn niet alleen noodzakelijk voor de Sollicitatiecommissie, maar ook handig voor jou, om alles goed op een rijtje te krijgen en om eventuele vragen/onduidelijkheden te verhelderen.

Mocht je op voorhand nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar selection@spin-nijmegen.com!

Let op: Engelssprekende leden kunnen alleen solliciteren voor de functies van Penningmeester, Commissaris Formeel/Informeel of Commissaris Onderwijs. Als Engelssprekend bestuurslid is het wel handig een basisniveau van de Nederlandse taal te hebben. Er is een optie om een basiscursus Nederlandse taal te volgen tijdens de zomervakantie. Deze taalcursus zal voor 50% vergoed worden door SPiN. Indien hier vragen over zijn, kan ook een mailtje gestuurd worden naar selection@spin-nijmegen.com.