Doorlopende vacature Kwestion

Gezocht: studenten voor afname telefonische interviews

Over Praktikon

Praktikon is een zelfstandige, onafhankelijke organisatie voor onderzoek en ontwikkeling in (jeugd)zorg, gemeenten en onderwijs en is gespecialiseerd in onderzoek, monitoring, training en vragenlijstontwikkeling. Ter ondersteuning van onder andere (effect)onderzoek, monitoring en behandelevaluatie levert Praktikon diverse diensten, zoals de web-applicatie BergOp (www.bergop.info) en de telefonische interviewdienst Kwestion (www.praktikon.nl).

Werkzaamheden telefonisch interviewers

Kwestion zoekt studenten voor het afnemen van telefonische interviews, bij gezinnen die Multi System Therapy (MST) volgen of hebben gevolgd. De telefonisch interviewer volgt gezinnen gedurende de therapie en neemt een gestandaardiseerde vragenlijst af bij ouders/verzorgers. In de vragenlijst wordt gevraagd in hoeverre de therapeut de behandelprincipes van de therapie hanteert. Na afloop van de therapie wordt er nog drie keer contact opgenomen met het gezin in de vorm van een follow-up. Door middel van follow-up interviews wordt achterhaald in hoeverre de therapie effect heeft gehad voor de gezinsleden.

Arbeidsvoorwaarden

De telefonisch interviewer maakt samen met andere telefonisch interviewers deel uit van een team dat begeleid wordt door onderzoekers van Praktikon. De interviewwerkzaamheden worden thuis uitgevoerd en omvatten minimaal twee avonden/dagdelen per week. De belmomenten zijn afhankelijk van de teams waar je voor belt en in overleg flexibel in te plannen, dit kan ‘s avonds en overdag zijn. Afhankelijk van je beschikbaarheid en het team waaraan je gekoppeld wordt zul je drie tot vijf uur verspreid over de week bezig zijn met de werkzaamheden. Het salaris bedraagt ca. €12,33 per uur.

We zijn op zoek naar studenten in het begin van hun studie, die voor langere tijd invulling willen geven aan deze functie (minimaal één jaar). De voorkeur gaat uit naar studenten Sociale Wetenschappen of Social Work.

Interesse?

Stuur dan een korte schriftelijke motivatie plus cv naar Margriet Peters

(kwestion@praktikon.nl).