Ski Trip COVID-19 Overview

Op dit moment kan de Ski Trip naar Frankrijk doorgaan. Maar aangezien de COVID-19 maatregelen de komende tijd weer veel zullen veranderen en dit voor onzekerheid kan zorgen voor onder andere de Ski Trip, willen wij als SPiN een zo duidelijk mogelijk overzicht proberen te geven van de maatregelen en wat deze voor de Ski Trip zullen betekenen.  

Nederland en/of Frankrijk krijgt een rode of oranje kleur op de COVID-19 kaart, wat nu? 

De Ski Trip is dit jaar weer geboekt via Totally Snow. Volgens hen zal de Ski Trip gratis geannuleerd worden wanneer Nederland of Frankrijk op rood staat of wanneer Nederland of Frankrijk oranje is en het bestuur van SPiN er zelf voor kiest om de reis te annuleren. In beide gevallen krijg je dan dus je geld terug. 

Er bestaat een kans dat de kleur op de COVID-19 kaart veranderd tijdens de Ski Trip. In het geval dat Nederland of Frankrijk rood zal kleuren zal er door Totally Snow ervoor gezorgd dat we zo snel mogelijk weer naar huis worden gebracht. In het geval dat Nederland of Frankrijk oranje zal kleuren zal het bestuur van SPiN in overleg gaan met Totally Snow en de GGD en afhankelijk van de situatie beslissen of meteen naar Nederland teruggaan nodig is. 

Wat zijn de COVID-19 maatregelen in Frankrijk? 

In La Plagne zullen wij de COVID-19 maatregelen van Frankrijk moeten aanhouden. Op dit moment betekent dat:  

  • Wanneer je COVID-19 hebt zul je 10 dagen in quarantaine moeten. Wanneer dit zal betekenen dat je langer in La Plagne zal moeten blijven dan wat is geboekt, zal Totally voor een accommodatie zorgen.   
  • Wanneer je kamergenoot COVID-19 heeft, je 7 dagen in quarantaine moet.
  • Dat je niet gevaccineerd hoeft te zijn om mee te kunnen op de Ski Trip. We kunnen niet met zekerheid zeggen of dit zo blijft. Totally Snow geeft aan dat er een test-locatie in La Plagne zal zijn. 

Op dit moment geeft Frankrijk aan dat zij willen dat mensen in Frankrijk een boosterprik moeten hebben gehad, wanneer zij hun prik meer dan zeven maanden geleden hebben gehad. Het nog onduidelijk of dit geldt voor toeristen. Ook is het nog onduidelijk om mensen die niet gevaccineerd zijn, kunnen reizen naar Frankrijk. Totally Snow zal hierover zo snel mogelijk duidelijkheid geven.

Hoe kun je zonder zorgen naar de Ski Trip? 

Bij Totally Snow kun je een reis en annuleringsverzekering nemen die ervoor zal zorgen dat je verzekerd bent wanneer corona krijgt voordat je naar La Plagne gaat, als je tijdens de Ski Trip corona krijgt en hiervoor naar het ziekenhuis zou moeten en dat je een vergoeding krijgt wanneer je in quarantaine moet zitten wanneer je corona hebt. Meer informatie over de verzekeringen kun je vinden op https://indd.adobe.com/view/01c26a82-7fbd-4ef7-b87a-1db8e12987c1. 

Heb je zelf al een reis en/of annuleringsverzekering? Dan adviseren wij om na te vragen of jouw verzekering de COVID-19 verzekerd en in het geval dat de verzekering dit niet doet, een verzekering bij Totally Snow af te sluiten. Naast dat het nu belangrijk is om te verzekeren door extra onzekerheden door corona, is bij wintersport ook belangrijk om te verzekeren in verband met de mogelijkheid op ongelukken op de piste. 

Mis je nog informatie? Je kunt veel informatie vinden op de COVID-19 pagina van Totally Snow: https://www.totallysnow.nl/faq/subcategories/88484 . Ook kun je voor vragen mailen naar internal@spin-nijmegen.com

We zullen deze pagina up-to-date houden. We hopen dat dit voor wat meer duidelijkheid geeft en iedereen lekker kan uitkijken naar de Ski Trip. Wij hebben er in ieder geval veel zin in!!