Siza zoekt vrijwilligers (30-3-2017)

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet aangeboren hersenletsel. De dienstverlening van Siza loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot en met begeleiding naar werk. Siza ondersteunt op die momenten dat het nodig is en daagt mensen uit om hun grenzen waar mogelijk te verleggen. Bij Siza werken 2500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ruim 3500 mensen. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Midden-Brabant.

Het informele netwerk rondom de cliënt wordt steeds belangrijker. Daarbij speelt de wijk een belangrijke rol maar ook mantelzorgers en vrijwilligers. Siza is altijd op zoek mensen die hun hulp op vrijwillige basis willen aanbieden. Er is vooral veel vraag naar 1-op-1 contact / maatjeswerk. Een stukje persoonlijke aandacht, maar ook het helpen om iemand wat zelfstandiger te maken. Een maatje zijn kan voor onbepaalde tijd maar je kunt ook een periode afspreken van bijvoorbeeld een jaar. Dit doe je in overleg met zowel de cliënt als de begeleider. Voor studenten Psychologie is dit een mooie kans om ervaring op te doen in het werkveld in het contact met mensen met een beperking. Elke “doelgroep” heeft zijn eigen uitdagingen, wat past het best bij jou?

Ga voor alle vacatures en meer informatie over vrijwilligerswerk bij Siza naar werkenbijsiza.nl. Als er geen vacature voor je bij zit, kun je ook gerust je “aanbod” doorgeven en kunnen we wellicht op een andere manier een match maken. Dit kan via de volgende: www.siza.nl/Belangstellingsformulier-vrijwilliger Vermeld beide gevallen er even bij dat je via de SPiN reageert.

Voor overige vragen kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Siza Vrijwillige Inzet: vrijwilligeinzet@siza.nl of 088-3779171 (Brenda Leenders)