Maatje bij Pluryn (11-02-2016)

Wat doet Pluryn?

Sterker in de samenleving

Een mens kijkt van nature graag vooruit, maakt plannen, heeft dromen. Goed wonen, een vak leren en werken. Ook wanneer er sprake is van complexe problematiek. Pluryn behandelt en ondersteunt mensen, met als doel het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Dit doen we met ruim 3.700 medewerkers via onze landelijk werkende voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Maar ook door middel van ambulante diensten, arbeidsintegratie, onderwijs en maatschappelijke ondernemingen. Iedereen doet mee! De kracht komt uit de mensen zelf. Pluryn ondersteunt hen daarbij.

Voor de individuele en groepsbegeleiding op vrijwillige basis bij diverse afdelingen is Werkplein Pluryn op zoek naar:

Diverse Maatjes

Wat ga je doen?

Wil jij graag ondersteunen in de ontwikkeling van jongeren of volwassenen met een beperking doormiddel diverse activiteiten en samen ondernemen van leuke dingen? Dat kan variëren van knutselen, fietsen, wandelen tot gewoon een kopje koffie met een goed gesprek. Laat ons weten waar jou talenten liggen en wij zoeken naar een goede match.

Groepsvrijwilligers

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger kom je op regelmatige basis langs en ondersteun je bij 1 op 1 activiteiten zoals fietsen, wandelen en een kopje koffie drinken. Maar ook bij groepsactiviteiten zoals bv een  kookactiviteit, muziekactiviteit etc.
Bij aanvang van het vrijwilligerswerk worden afspraken gemaakt hoe de uren worden ingedeeld en welke activiteiten kunnen worden ondernomen.

Kookvrijwilligers

Wat ga je doen?

Je gaat cliënten ondersteunen bij het boodschappen doen, koken en het eten.

Dit verwachten wij van jou

De tijdsinvestering die je doet, is afhankelijk van jouw mogelijkheden. Een uur per week of per maand kan al voldoende zijn. Continuïteit is echter wel belangrijk, een cliënt rekent immers op jouw komst. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken, waaraan jullie je beiden dienen te houden. Overigens ben je, net als medewerkers van Pluryn, verplicht een verklaring omtrent gedrag te overhandigen.

Dit bieden wij jou

Pluryn vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Daarom krijg je een overeenkomst met heldere afspraken, ben je goed verzekerd en krijg je begeleiding van een professionele collega. Als vrijwilliger ben je onderdeel van Pluryn. Dat betekent:

– een vrijwilligersovereenkomst waarin afspraken zijn vastgelegd;

– begeleiding door een beroepskracht;

– reis- en onkostenvergoeding;

Heb je interesse en wil je solliciteren?

Dan ontvangt Werkplein Pluryn graag jouw gegevens. Neem contact op met Dick de Graaf, centrale coördinator vrijwilligerswerk Pluryn via Dick de Graaf 088-7795072 of Maaike van den Berg 088-7793853, per e-mail info.vrijwilligers@pluryn.nl

We zien je sollicitatie graag tegemoet.