Lustrum Lezing: Lichte psychologie (door Bas Haring)

Het heeft even geduurd maar we kunnen jullie eindelijk over de lustrum lezing vertellen… Op 23 mei zal Bas Haring een verlichtende lezing geven over lichte wetenschap!

Bas Haring is een Nederlandse filosoof, schrijver, televisiepresentator en professor aan de universiteit van Leiden. Je kunt hem kennen van programma’s als ‘proefkonijnen’ of boeken als ‘Kaas en de evolutietheorie’.

Hoe Bas de lezing zelf omschrijft:
Naar mijn mening zijn sociale wetenschappen -zoals sociologie, psychologie en economie- gewoon een vorm van wetenschap. Ik maak zelf niet al te veel onderscheid tussen natuurlijke wetenschappen, sociale wetenschappen en de geestelijke wetenschappen en de lezing zal voornamelijk gaan over wetenschap in het algemeen. Om aan te sluiten tot het lustrumthema heb ik gekozen voor het woord “licht” en in mijn presentatie wil ik een woordje doen voor wt ik noem “lichte wetenschappen”. Wetenschap is iets geworden dat zich betrekt tot heel serieuze -of zelfs zwaargeladen-  zaken, voor goede redenen. Maar soms is de wat lichtere wetenschap gepaster: minder serieus, speelser, vaak individualistisch en soms ook een beetje gek. Wetenschappers, of academici in het algemeen, hebben de raarste dingen ooit gedaan: ze creeëren rare objecten, stellen belachelijke vragen en gebruiken ongemakkelijke onderzoeksmethoden. Ik zal in mijn presentatie verschillende onderwerpen hiervan geven in de hoop jullie ermee te kunnen inspireren.

Praktische informatie
– 23 mei
– tijd: 20:00
– locatie: Radboud Universiteit, GR 0.100
– Ticketprijs: SPiN- en GWS-leden: €3,- | Niet-leden: €4,-
Tickets verkrijgbaar via Eventix!