Buddy’s vluchtelingen Nijmegen gezocht (6-9-2017)

De Vluchtelingenwerkgroep van de Radboud Universiteit Nijmegen, die werd opgericht in de tijd van de noodopvang van vluchtelingen in Heumensoord, is op zoek naar stafleden en studenten die een half jaar als buddy willen optreden voor vluchtelingen die nu door de gemeente en COA in het voormalige Belastingkantoor aan de Stieltjesstraat worden opgevangen.

Studenten van het Honoursprogramma hebben van 40 vluchtelingen, die daar nu tijdelijk wonen en in geïnteresseerd zijn in contact met een buddy, een aantal gegevens over opleiding, werk en hobby’s genoteerd. Indien je geïnteresseerd bent om een buddy te zijn, kun je deze gegevens opvragen door een mailtje te sturen naar cedricvanhorssen@gmail.com. Wat er in grote lijnen van een buddy wordt verwacht, staat in een korte handleiding die met de gegevens toegestuurd zal worden.

Als je er iets voor voelt om een vluchteling wegwijs te maken in Nijmegen of Nederland, meld je dan aan bij Eline Spek (E.Spek@let.ru.nl). Je kunt aangeven welke vluchteling jij denkt dat je het beste bij je past, maar die kan natuurlijk al een buddy hebben.