Board blog Dirk

Beste lezer,

Begin oktober heb ik met zes andere geweldige studenten het stokje over mogen nemen als bestuur van SPiN. Menig bestuurder beschrijft vaak hoe ongelofelijk snel de tijd voor hen voorbij gaat, maar als ik terugdenk aan hoe veel uitdagingen we als bestuur stiekem al hebben ervaren en hoe veel we gegroeid zijn, voelt het toch alsof we ergens al best lang bezig zijn. Ondanks de uitdagingen van deze tijd zou ik nu niets liever willen doen dan bestuurder zijn van SPiN.

In mijn functie als Commissaris Onderwijs heb ik enorm veel geleerd en vind ik steeds meer mijn handigheid in het vertegenwoordigen van SPiN en de psychologie studenten tegenover de universiteit en andere verenigingen. Waar ik misschien nog wel het meeste energie uit haal zijn de initiatieven die we op kunnen zetten om studenten te helpen deze periode wat beter door te komen. Zo heb ik veel mogen bijdragen aan de studiegroepen van SPiN en aan de routekaart voor studieverenigingen die over de gehele universiteit in gebruik genomen zal worden. Daarnaast vond ik het interessant om de boekenverkoop te mogen coördineren en te zorgen dat honderden Psychologie studenten weer hun studiemateriaal konden krijgen, met korting nog wel (;
Ook heb ik de laatste maanden al geleerd waar sommige van mijn valkuilen liggen. Vooral als het gaat om overleggen of onderhandelen met andere partijen. Ik probeer te leren een balans te vinden tussen aan de ene kant mijn poot stijf te houden en aan de andere kant ook compromissen kunnen sluiten en te kunnen samenwerken. Gelukkig heb ik altijd mijn bestuursgenoten en behulpzame voorgangers die me kunnen adviseren als ik ergens tegenaan loop.
Als bestuurslid moet je veel uitdagingen aangaan en kom je voor situaties te staan waar je nog niet eerder voor hebt gestaan. Hierdoor kom je jezelf veel tegen en leer je jezelf een stuk beter kennen. Dit heb ik in de afgelopen maanden zelf al gemerkt en ik ben heel benieuwd welke kanten van mezelf ik in de rest van het jaar kan leren ontwikkelen.

Zelfs met alle beperkingen heb ik dit jaar een hoop nieuwe mensen binnen en buiten SPiN mogen leren kennen. Ik heb veel indrukwekkende verhalen gehoord van studenten en hoe ze omgaan met het leven tijdens Corona. Soms is het lastig om voorbij de beperkingen te kijken, maar als ik terugkijk naar hoe veel we met creativiteit toch mogelijk hebben kunnen maken durf ik best al een beetje trots te zijn.

Ons bestuur is, als groep zijnde, al best wat gegroeid door de maanden. We zijn beter op elkaar afgestemd en we leren op elkaar anticiperen. Ik denk dat we hierdoor een stuk beter om zullen kunnen gaan met alle uitdagingen die nog komen. Daarnaast hebben we, ondanks de gedwongen online vergaderingen, elkaar toch een stuk beter leren kennen en zijn we als groep hechter geworden. Ik ben heel benieuwd om te zien hoe we nog verder als groep zullen ontwikkelen en ik kijk er naar uit om met mijn geweldige bestuursleden de rest van het jaar aan te gaan. We moeten nog veel leren, maar ik geloof dat we SPiN kunnen redden (van Corona).

Groetjes,

Dirk Couwenberg