Bestuursblog Tinco

Beste lezer,

Mijn eerste maanden als bestuurslid waren zeer goed te vergelijken met een achtbaan. Vanaf het moment dat mijn bestuursgenoten en ik zijn ingestemd zijn we meteen voluit aan de bak gegaan om ons jaar een goeie start te geven. Voor mij betekende dit concreet dat ik veel in contact was met eerstejaars om SPiN te promoten en om actieve leden te werven. Samen met Iza, de commissaris formeel intern, heb ik twee weken lang bijna elke dag presentaties gegeven tijdens huiskamerbezoekjes. Hier heb ik enorm veel plezier en energie uit gehaald. Het veel in contact zijn met (onbekende) mensen en het enthousiast maken van anderen was iets waardoor mijn motivatie voor het bestuur alleen maar toenam. Toen de aanmeldingen binnen waren en de commissies gevormd waren begon mijn taak als supervisor van mijn commissies. Het aansturen en begeleiden van de commissies was een van de taken waar ik erg naar uitkeek en ik was dan ook erg benieuwd wat mijn commissies aan leuke activiteiten zouden gaan bedenken en hoe ze deze zouden gaan uitvoeren. Helaas werd dit natuurlijk erg belemmert door COVID-19. Dit betekende voor mij (en mijn commissies) dat veel activiteiten werden uitgesteld of afgezegd. Gelukkig kon er voor een aantal activiteiten een online alternatief gevonden worden, wat heeft geresulteerd in enorm gezellige avonden.

Ondanks deze gezellige avonden heeft het mij wel enige tijd in een negatieve spiraal geplaatst. Rond midden januari besefte ik me dat ik het grootste deel van mijn bestuursjaar gespendeerd had aan het opvangen van de algemene bestuurstaken, wat overigens ook zeker wel leuke en hoognodige taken waren, in plaats van dat ik mijn tijd gespendeerd had aan mijn functie binnen het bestuur. Dit maakte dat ik toch wel iets somberder en minder gemotiveerd raakte.

Overigens is mijn vooruitzicht op de komende maanden een stuk positiever. Er staan weer meer activiteiten van mijn commissies op de planning en ik kan weer meer aan de slag met mijn eigen functie. En ondanks dat dit misschien online zal zijn en ondanks dat mijn bestuursjaar er toch anders uitziet dan een normaal bestuursjaar zou doen, ben ik alsnog heel erg enthousiast en gedreven om er mee aan de slag te gaan en om iets moois te kunnen betekenen voor de vereniging!

Hopelijk zie ik jullie snel, online of fysiek. Ik heb er ieder geval zin in!

Groetjes,

Tinco Roebroek