Bestuursblog Stef Bos

Lieve lieverd,

Het is me helaas niet gelukt! Ik wilde heel graag aftrappen met de eerste bestuursvlog en heb ook flink wat filmmateriaal gemaakt om dit proberen te verwerkelijken. Het is alleen gebleken dat het maken van een goede vlog en het runnen van een vereniging als SPiN flink wat tijd inneemt en heb deze helaas niet gevonden. Naar mijn mening was het materiaal net wat te saai en koste het erg veel tijd om al die fragmenten in een leuke volgorde te zetten. Als je kijkt naar het resultaat en naar het proces was het ’t voor mij allebei niet waard. ‘Als je iets doet, dan doe je het goed’, vind ik. Dus toch maar een blog en hopelijk gaat het wel lukken bij de volgende.

Die tijdsperceptie die je hebt als bestuurslid ervaar ik toch echt flink anders dan die ik in het verleden had als actief lid en actief student: het gaat zo veel sneller! Ik herinner me nog als gister dat ik bezig was met de sollicitatieprocedure in mei. Ik herinner me dat ik bezig was om overal aan informatie over SPiN te komen die ik kon gebruiken voor mijn sollicitatie (documenten op de website, huidig en oud-bestuursleden, actieve leden, alles). Het was toch wel een hele uitdaging om alles wat je schreef in de brief en vertelde in het sollicitatiegesprek te onderbouwen met bewijzen. Je kunt natuurlijk alles zeggen aan zo’n tafel, maar hoe weten zij, die jou beoordelen, nou echt of je een geschikt bestuurslid zal zijn als je alleen je woord hebt? Sinds hét geruststellende telefoontje ben ik eigenlijk in een soort trance beland waarbij drukte een feit is en je met je beste vrienden niet meer spontaan kunt afspreken, maar een afspraak moet plannen met behulp van Datumprikker. Verder is het allemaal heel leuk hoor!

Als Commissaris Informeel begeleid ik acht commissies, waarbij ik echt in mijn handjes mag knijpen met de commissieleden die ik ‘heb’. Mocht je dit lezen als mijn commissielid: ik ben blij met je en ik vind je fijn. Het meest uitdagende aan mijn functie vind ik dat je niet echt feedback krijgt op wat je doet. De diversiteit van problemen die ontstaan en beslissingen die je moet maken om die problemen op te lossen is erg groot, en je hoort eigenlijk niet of je ‘het goed hebt gedaan’. Hier kom je vaak pas maanden later achter en moet je erop vertrouwen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De functiebeschrijvingen die ik van mijn voormalige Commissarissen Informeel heb gekregen waren vaak: ‘je doet maar wat’ of ‘je beste vriend is Google’. Ik snap nu goed wat ze daarmee bedoelen en vind het knap hoe ze, als het ware, in de onzekerheid hebben geleefd. Mijn respect daarvoor, en ik kijk erg uit naar ons ‘Informeel van de Kaart’ uitje.

Al met al, ik heb het ontzettend naar mijn zin en ik heb me ook geen betere bestuursgenootjes kunnen wensen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik met iederéén 1-op-1 heel goed kan opschieten en ze op professioneel en persoonlijk gebied hele fijne mensen vind. Ik kijk uit naar de rest van het jaar samen met hun, de actieve leden en alle andere betrokkenen. SPiN is een fijne plek, vol met leuke mensen en unieke ervaringen. Ik wens iedereen alvast een zalige kerst en een gelukkig nieuw jaar toe!

Heel veel liefs,

Stef Bos
Commissaris Interne Betrekkingen – Informeel