Bestuursblog Seray

Beste lezer,

Terugkijkend op het afgelopen halfjaar, voelt het bizar hoe snel het voorbij is gegaan. Als bestuur zijn we in een flow van het ene naar het andere agendapunt gevlogen, waarbij we veel energie en motivatie haalden aan het hecht samenwerken met elkaar. Dit kwam ook naar voren met de verhuizing. Dagen lang hebben we al SPiN’s bezittingen (en dat zijn er een hoop), geordend en in dozen gestopt om verhuist te worden. Daarbij zijn we echt enorm veel rare en grappige dingen tegengekomen. SPiN’s opslagplaats was eigenlijk een soort tijdscapsule van de vereniging en wij mochten die gaan doorspitten. In totaal hebben we 76(!) dozen met spullen ingepakt. Na afscheid te nemen van de oude SPiN-kamer is het tijd voor een nieuwe omgeving. En dat is me er een! Het Maria Montessori gebouw is echt een parel en ik kan niet wachten tot we er weer naar toe kunnen en dat we mensen op de nieuwe SPiN-kamer mogen verwelkomen. Maar eerst moeten we al die dozen nog gaan uitpakken. En dat is ook nog een flinke klus!

Het is heel leerzaam geweest om zo nauw met mensen te leren samen te werken, omdat je op verschillende manieren leert om te gaan met verschillende personen. Iedereen heeft zo zijn eigen aanpak. Een van de mooie dingen van ons bestuur vind ik dan ook hoe iedereen elkaar de ruimte geeft om zijn eigen taken op zijn eigen manier uit te voeren. Voor mijn taken heb ik in de eerste maanden flink veel geleerd over hoe de website, app in elkaar steken. Daarnaast heb ik snel een structuur opgebouwd, zowel qua planning als qua werkuren. Met veel vaste taken en deadlines is structuur de kern van mijn functie. En al was deze mate van structureren nieuw voor me, het ligt me wel.  En zo zijn de dagen, weken en maanden eigenlijk voorbij gevlogen.

Een bestuursjaar heeft natuurlijk altijd zijn pieken en dalen. En deze blog zou geen mooie reflectie van het afgelopen halfjaar zijn als die er niet in voor zouden komen. Een domper was natuurlijk COVID-19 en de aangescherpte maatregelen. De invloed die COVID-19 op ons bestuursjaar heeft, zorgt ervoor dat we ons als bestuur erg flexibel moeten opstellen. Ondanks dat het niet altijd makkelijk is geweest ben ik erg trots op de dingen die we samen hebben bereikt. De inzet van het bestuur en de actieve leden om leuke en interessante online activiteit op te zetten is bewonderenswaardig. En het is natuurlijk super leuk om te zien dat mensen die al de hele dag achter hun scherm aan het studeren zijn, nog steeds naar de online activiteiten komen. Dat zijn de dingen waar je in deze tijd veel energie en motivatie uit kunt halen. Ik kijk daarom ook uit naar de komende maanden, want we hebben een hoop activiteiten gepland staan.

Hopelijk tot snel.

Groetjes,

Seray van Montfort