Bestuursblog Neele

Beste lezers,

We zijn nu een paar maanden het officiële bestuur van SPiN en ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. De afgelopen maanden waren erg leerzaam, superleuk, maar ook erg uitdagend.

Zoals iedereen zich wel kan voorstellen, is een bestuursjaar tijdens Covid-19 heel anders dan veel voorgaande bestuursjaren. In plaats van face-to-face contact, bestaan onze bestuursvergaderingen voornamelijk uit Zoom meetings. Ik heb veel leden alleen achter de computer ontmoet, en het komt niet zelden voor dat we georganiseerde activiteiten moeten uitstellen of helemaal afzeggen. Dit is niet altijd gemakkelijk en we zouden zeker allemaal graag terugkeren naar de normaliteit. Toch is dit bestuursjaar ook een heel bijzonder jaar. Het is opmerkelijk hoe we als bestuur zijn gegroeid, elkaar beter hebben leren kennen en ons steeds meer zijn gaan inzetten voor onze functie. Als ik één ding kan zeggen in deze onzekere tijden, dan is het wel dat ik de afgelopen maanden dankzij deze lieve mensen geen gebrek aan lachsalvo’s heb gehad. Vooral nu ben ik dankbaar dat ik een groep mensen heb die ik op elk moment kan benaderen.

Ik vind het ook bijzonder bewonderenswaardig hoeveel inzet de actieve leden tonen, hoe ze tegenslagen verwerken en altijd weer met creatieve online activiteiten komen. Dat is niet vanzelfsprekend en laat studenten een stukje van het dagelijks leven meemaken. Dankzij dit enthousiasme voelde ik me een beetje alsof ik in een kroeg of een collegezaal zat, terwijl ik eigenlijk achter de computer in mijn studentenkamer zat.

En in laatste zin heb ik ook het gevoel dat ik me de afgelopen maanden persoonlijk heb ontwikkeld. Ik heb ervaren dat het prettig is om in een team te werken met heel verschillende karakters. We hebben veel van elkaar geleerd en kunnen nog veel van elkaar leren. Ik begrijp nu hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de financiën van de vereniging en dat dit ook wel eens betekent dat je de rest van het team voor de voeten loopt. Al met al heb ik op geen enkele manier spijt van de beslissing om een bestuursjaar te doen, en ben ik voor nu optimistisch over de toekomst en kijk ik uit naar de uitdagingen die voor me liggen. Blijf gezond!

De beste wensen,

Neele