Bestuursblog Mémé

Lieve lezer, 

Het is alweer maart en dat betekent dat we al vijf maanden officieel het bestuur zijn, het gaat zo snel. Van het begin af aan heb ik veel van mijn tijd en energie in SPiN gestoken en ik moet zeggen dat ik zo blij ben dat ik ervoor heb gekozen om bestuurslid te worden. 

Ik heb veel geleerd het afgelopen half jaar. Veel over mezelf, over wat mijn valkuilen zijn en over waar ik juist goed in ben. Ik heb geleerd om te werken in een team en ook om leiding te geven aan een groep van vijf geweldige mensen. Ze zijn echt mijn tweede familie geworden. Als je zo nauw samenwerkt dan leer je veel over elkaar en over hoe je op de meest effectieve, maar ook leukste manier samenwerkt. In mei gaan we met elkaar op bestuursweekend. Kirsten en ik hebben dit georganiseerd voor de rest van het bestuur. Maar we hebben met elkaar afgesproken dat de rest nog niet mag weten waar we heen gaan, wat voor ons erg leuk is. De rest doet echter wel erg hun best om uit te vogelen waar we heen gaan, maar tot nu toe is dit nog niet gelukt, gelukkig. 

In het begin van het jaar waren we zoekende naar hoe we een zo goed mogelijk bestuur konden zijn, we waren zenuwachtig en enthousiast over wat het bestuursjaar voor ons in petto zou hebben. Het is leuk om te zien hoe we ons ontwikkeld hebben en hoe we op onze eigen manier het bestuur vorm hebben gegeven. De zenuwen zijn er nog steeds wanneer we grote evenementen of belangrijke vergaderingen hebben, zoals bij de Parents day een aantal weken terug. Maar de zenuwen zijn voor het grootste gedeelte verdwenen: de dingen waar we eerst zenuwachtig over waren, zijn nu zo normaal. 

Een van de dingen die ik het leukst vind aan bestuurslid zijn is dat ik zo veel mensen heb ontmoet, van leden van SPiN tot bestuursleden van andere verenigingen en daar stopt het niet. Het heeft mijn sociale netwerk enorm uitgebreid en ik heb veel leuke mensen leren kennen die ik anders niet ontmoet zou hebben. Vooral het contact met onze (actieve) leden vind ik erg leuk. Ik geniet ervan om met hen samen te werken en leuke dingen mee te maken. Dat is ook de reden waarom ik het zo leuk vind om begeleider van mijn commissies te zijn. Het is mooi om te zien hoe gemotiveerd de meeste actieve leden zijn en te zien wat voor creatieve dingen ze bedenken. 

De tijd vliegt voorbij, vandaag heb ik het nog met een paar van mijn medebestuursleden gehad over dat we niet willen dat het zo snel voorbij gaat en het is ondertussen alweer maart! Ik kan mijn sollicitatiegesprek nog herinneren alsof het gister was en nu zijn we al druk bezig met het zoeken naar een nieuw bestuur. Soms gebeurt er zo veel dat ik even vergeet om erbij stil te staan hoe erg ik ervan geniet om te doen wat ik nu doe. Terwijl ik dit stuk aan het schrijven ben, ben ik zo blij met het feit dat ik bestuurslid ben en heb ik zin in alle dingen die nog komen gaan.  

Ik vond het leuk om mijn ervaringen als bestuurslid met je te delen. Als je meer wil weten over hoe het is om een bestuurslid te zijn, schroom dan niet om je vragen te stellen. Ik hoop dat je het leuk vond om dit stuk te lezen en ik hoop je snel te zien op de SPiN kamer, op een van onze activiteiten of waar we elkaar dan ook mogen tegenkomen! 

Veel liefs, 

Mémé Satter 

Voorzitter 2019-2020