Bestuursblog: Julia

Beste allemaal,

Daar zit ik dan, in de trein naar de Achterhoek op een dinsdagmiddag. Een beetje verkouden maar zeer voldaan. Normaal gesproken ga ik in het weekend naar huis, maar dat zat er de afgelopen weken niet in. De weekenden zaten namelijk boordevol leuke activiteiten. Het begon begin april met het bestuursweekend naar Porto. De locatie zou eigenlijk een verrassing zijn, maar Amber had zich al twee keer versproken. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, we hebben namelijk een heerlijk toeristisch, eet en klets weekend gehad in het pittoreske, Portugeese stadje. Bewijs dat we er geweest zijn zie je op de koelkast in de kamer, hier hangt een mooi magneetje!

Twee weken later was het alweer tijd om op pad te gaan voor de volgende souvenir, de studiereis naar Singapore. Ik was nog nooit in Azië geweest, dus ik vond het best wel spannend moet ik toegeven. Maar man, wat was dat leuk! De cultuur, het eten, het warme, zweterige weer en de groep hebben het een onvergetelijke week gemaakt. Vooral de stapavond was er een voor in de boeken. En met dank aan onze privéfotografen zal ik straks na de tentamenweek ook maar een mooi fotoalbum in elkaar gaan zetten. Altijd leuk voor later.

Na Singapore, had ik afgelopen weekend ook geen tijd om naar huis te gaan, want de 47ste editie van de Batavierenrace vond plaats. Een grote estafetteloop van Nijmegen naar Enschede met als afsluiting een groot feest op de campus van de Twente University. Ik had hieraan nog nooit meegedaan, maar de sfeer is echt onbeschrijfelijk. Ik denk dat ik volgend jaar maar weer mee ga doen, zo leuk! Verder is hebben we hier geen souvenir van in de vorm van een magneet, maar wel in de vorm van spierpijn en een ANWB lidmaatschap.

Nu lijkt het alsof het bestuursleven één groot feest en reizen is, en dat is het eigenlijk ook wel zowel letterlijk als figuurlijk. Dat begon al een jaar geleden, begin mei had ik namelijk mijn sollicitatiegesprek. Bloednerveus was ik. Gelukkig heb ik het wel gedaan, want tot vandaag de dag heb ik er geen spijt van gehad. Zoveel leuke mensen en leden heb ik leren kennen, leuke commissies begeleid en ook naar vele activiteiten geweest. Bijvoorbeeld de feesten, borrels, een lezing, het congres, sportactiviteiten et cetera. Daarbij horen ook uren vergaderen bij om het voor jullie zo goed te kunnen organiseren. Maar er is meer, ik zorg er namelijk onder andere ook voor dat de website en app up to date blijven. Kijk er maar wat vaker op, het is echt leuk! En als je de app nog niet hebt gedownload, shame on you:)

Zoals ik net zei is het al een jaar geleden dat ik heb gesolliciteerd voor een bestuursjaar. Man wat gaat de tijd snel, dus ja, alle clichés zijn waar. Time flies when you’re having fun valt daar bijvoorbeeld ook onder. Wat hebben we een boel bereikt met z’n vijven en daar ben ik maar wat trots op. Verder zal er ook nog wel het een en ander moeten gebeuren in komende maanden tot bestuurswissel. Dingen moeten worden afgerond, onze opvolgers moeten worden ingewerkt en daarnaast moeten we ook afscheid nemen van onze bestuurskleren. Gelukkig hoef ik niet definitief vaarwel te zeggen tegen de vereniging, ik zal zeker mijn steentje blijven bijdragen! Eenmaal een blauw hart, altijd een blauw hart zullen we dan maar zeggen!

Liefs,

Julia

Secretaris – SPiN 2018-2019 P.S. Aankomend weekend ga ik weer niet naar huis, het legendarische Actief Leden Weekend vindt dan namelijk plaats. Zin in!