Bestuursblog Heleen van Renesse

Lieve lezers,

Als jullie dit lezen is de vakantie helaas net voorbij. Ik hoop dat jullie allemaal een beetje zijn bijgekomen van het hectische studentenleven. Verder wil ik jullie nog een heel gelukkig 2018 wensen! Dat het een jaar mag worden vol gezellige momenten met vrienden en familie, mooie cijfers, en veel leuke SPiN-activiteiten.Tijdens oud en nieuw, toen de vuurpijlen de lucht in vlogen, speelde er zich automatisch een jaarverslag door mijn hoofd. Wat was er veel gebeurd afgelopen jaar!

2017 was het jaar waarin ik onder andere naar Bali en Marrakesh ben geweest, mijn benodigde EC’s voor mijn bachelor inclusief mijn scriptie haalde en waarin ik secretaris van het Xe bestuur van SPiN werd. Ik had meerdere positieve verhalen over een bestuursjaar gehoord en door mijn enthousiasme over SPiN besloot ik te solliciteren voor het SPiN-bestuur. Voordat ik het wist stonden we met het kandidaatsbestuur wat onwennig met elkaar in café van Rijn. Nu, ongeveer 7 maanden later is het alweer bijna tijd voor de halfjaarlijkse ALV en zijn we een hecht team geworden. Zo’n band krijg je snel als je dag in dag uit met elkaar opgescheept zit. Samen kamer- diensten draaien, activiteiten bijwonen, op reisjes gaan, vergaderen tot laat in de avond en cobo’s bezoeken. Samen stil staan bij het moment dat er een SPiN-vis dood gaat of op brakke vrijdagmiddagen ‘are you the one’ of ‘ex on the beach’ terugkijken.

Nu de halfjaarlijkse ALV er alweer bijna aankomt, realiseren we ons steeds meer wat we al allemaal hebben meegemaakt en bereikt, maar ook wat nog beter kan. Want naast dat een bestuursjaar ontzettend leuk is, is het ook heel erg leerzaam. Je leert om in een groep samen te werken, en dat duidelijke communicatie hierbij zo belangrijk is. Naast het samenwerken leer je ook veel over jezelf. Wat je sterke punten zijn en wat je verbeterpunten. Zo heb ik de neiging om te veel te willen doen. Het liefst wil ik overal bijzijn en niks missen, maar daardoor vergeet ik vaak dat rust ook goed voor je is. Dat is een puntje waar ik in 2018 aan ga werken.

Iets wat ik sowieso niet hoef te missen in 2018 is de studiereis naar Tokio! Lekker cocktails drinken op een rooftop bar en langs allemaal mooie tempels… ik kan niet wachten! Verder zal aankomende donderdag alweer de derde lustrumactiviteit van dit jaar plaatsvinden, het lustrumgala. Het belooft een memorabele (of juist niet) avond te worden. Naast de vele SPiN-activiteiten zal ik me dit jaar vooral bezig houden met het schrijven van notulen, het maken van de agenda’s en nieuwsbrieven, en met de website. Zoals voor sommige voor jullie misschien nog niet bekend is krijgt SPiN binnenkort een nieuwe website. Voordat deze de lucht in gaat is er heel veel werk en tijd ingestoken om deze zo goed mogelijk te maken. Spannend, dat het binnenkort dan eindelijk zo ver is, en deze ook door jullie gebruikt zal worden.

Voor nu wil ik jullie nog heel veel succes wensen met de aankomende tentamens. Jullie kunnen altijd even langskomen op de SPiN-kamer om koffie of thee te halen of je hart te luchten over de tentamens. En hopelijk tot donderdag, op het lustrumgala in jullie meest fancy outfits!

Liefs.
Heleen van Renesse
Secretaris