Bestuursblog Flore van Grunsven

Lieve lezer,

Nu september voorbij is, en oktober net begonnen is, is het tijd voor een nieuwe bestuursblog. Een nieuwe bestuursblog vanwege het nieuwe collegejaar maar ook vanuit een heel nieuw bestuur. Oktober is namelijk de maand dat het negende bestuur het stokje overdraagt aan ons, het tiende bestuur. Wij hoorden dit eind mei en zijn sindsdien enorm druk bezig geweest met elkaar (nog beter) leren kennen en het schrijven van ons beleidsplan en begrotingsvoorstel.

Behalve dat dit natuurlijk hartstikke spannend is omdat wij straks alles samen met en voor jullie mogen organiseren, is het ook een hoop serieus werk. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het schrijven van het beleid om ervoor te zorgen dat dit jaar in goede banen gaat verlopen. Dit is natuurlijk heel erg officieel allemaal, maar er zijn natuurlijk ook de iets minder serieuze zaken. Avondjes spelletjes met elkaar spelen en naar borrels gaan hoort daar ook bij.

Hier horen natuurlijk alle activiteiten ook bij, zoals het eerstejaarsweekend die afgelopen weekend heeft plaats gevonden. Er zullen nog veel van dit soort momenten komen waarin we veel moeten regelen zodat alles helemaal perfect gaat zijn. Dit zijn juist de leuke dingen en de momenten die het extra speciaal maken. Naast dat we weer gaan proberen bijzondere en leuke activiteiten neer te zetten, is er natuurlijk ook extra aandacht voor het lustrum. De tiende verjaardag van SPiN kan niet onopgemerkt voorbijgaan. De eerste activiteit is net geweest, namelijk de lustrumlezing van Dick Swaab. En geloof mij maar, als je dacht dat dit al super was, wacht dan maar tot de volgende activiteiten.

Het is heel bijzonder om samen met een clubje van zeven mensen, waarvan de meeste onbekenden van elkaar voordat we begonnen aan dit avontuur, nu een fantastisch jaar zullen gaan neerzetten. Op 3 oktober hebben we ons beleidsplan gepresenteerd, en heeft de ALV (Algemene Ledenvergadering) deze goedgekeurd. Nu begint het pas echt. Vanaf dit moment zullen wij de kamerdiensten op ons nemen, boeken verkopen en alle andere zaken die bij het bestuursleven horen. Officieel worden wij pas het echte tiende bestuur op maandag 16 oktober, als wij onze begroting zullen presenteren. De spanning is hiervoor om te snijden, want we moeten feilloos op elkaar zijn ingespeeld en alle ins en outs weten van de vereniging. Natuurlijk zijn we hier, met hulp van het negende bestuur, hard mee bezig geweest. Het is best wel gaaf dat je nu weet wat je te doen en te wachten staat om hier mee aan de slag te gaan. Ik heb enorm veel zin in het komende lustrumjaar van SPiN en heb er alle vertrouwen in dat wij, samen met jullie, een fantastisch jaar neer zullen zetten!

Liefs,

Flore van Grunsven – voorzitter