Bestuursblog Ellen

Lieve lezer, 

En toen was het maart… Hoe snel de tijd wel niet gaat! De uitspraak “time flies when you’re having fun” maakt dit bestuursjaar zeker waar. Inmiddels zijn wij al 6 maanden bezig als bestuur van SPiN. Dat laat je even terugblikken: net iets meer dan een jaar geleden begon ik me te oriënteren op het worden van een bestuurslid bij SPiN; toen ging ik naar een informatiebijeenkomst, naar de speeddate met oud-besturen enheb ik een bestuursvergadering bijgewoond. Eind april had ik mijn sollicitatiebrief geschreven, midden-mei het sollicitatiegesprek, eind mei kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en met wie ik het XIe bestuur zou gaan vormen. Toen nog vage bekenden, nu vriendinnen. Samen hebben we een beleid en begroting gemaakt, zijn we officieel ingestemd als bestuur en nu hebben we al tientallen activiteiten en vergaderingen gehad. Inmiddels zijn we alweer bezig met het zoeken van onze eigen opvolgers, en dat voelt heel raar: voor ons gevoel zijn we pas net begonnen, en we zijn ook nog een tijd bezig; we zitten nu pas op de helft van ons bestuursjaar!  

Intussen ben ik al naar 3 SPiN-feesten, 3 themadagen, 2 SPiN-borrels, 2 lezingen, de masterdag, ouderdag, het SPiN gala, de stedentrip naar Praag met de bijbehorende borrels geweest. Daarnaast hebben ik ook de actieve leden leren kennen bij de commissie-bestuursuitjes. Je kan je dan ook wel voorstellen dat ik veel andere nieuwe mensen heb leren kennen tijdens mijn bestuursjaar, wat natuurlijk superleuk is! Achter al deze activiteiten zit veel geregel en… veel geld! Het is fascinerend om te zien hoeveel geld er in dit half jaar is ingekomen en uitgegeven en dat laat je ook zien waarom het belangrijk is dat één persoon daar het overzicht in houdt. Ik heb al tientallen declaraties en facturen betaald, bonnetjes verwerkt en incasso’s aangemaakt.  

Rond de tijd dat ik schrijf ben ik voornamelijk druk met de contributie. Je zou het niet verwachten, maar voordat er de jaarlijkse €12 van jullie rekening wordt afgeschreven, moet er heel wat gebeuren. Gelukkig krijg ik hulp van Julia om bijvoorbeeld het ledenbestand volledig te krijgen. Daarnaast moet ik natuurlijk ook alle algemene bestuurstaken doen, zoals kamerdiensten draaien en bestuursvergaderingen voorbereiden en een bestuursupdate schrijven. En niet te vergeten: de tentamens komen eraan en daar moet ik natuurlijk voor studeren! Gelukkig ben ik daar al een tijdje geleden mee begonnen, aangezien ik daar op het moment niet heel veel tijd voor heb.  

Ik heb erg veel leuke momenten meegemaakt in het afgelopen jaar, en dat maakt me benieuwd wat het volgende half jaar zal brengen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! 

Liefs,  

Ellen van Duinhoven 

Penningmeester 2018-2019