Bestuursblog Amber

Lieve lezer,

We zijn al halverwege het jaar, ik kan het bijna niet geloven. De tijd vliegt voorbij. Niet alleen omdat ik plezier heb, maar ook omdat er gewoon zoveel te doen is! Ik herinner me dat ik dit bestuursjaar begon met de gedachte: het wordt een lang, intens, maar vooral leuk jaar. Maar nu we al halverwege zijn, realiseer ik me dat ik soms moet gaan zitten en gewoon genieten van alle leuke momenten voordat het voorbij is.

Het is al een paar maanden geleden dat we officieel bestuur zijn geworden. Ik herinner me dat het zo’n spannend moment was toen je eindelijk officieel werd gekozen als het nieuwe bestuur. Ook was het zo eng. Het betekende dat we nu alles zelf moesten doen en zelf problemen moesten oplossen. Maar het betekende ook dat we eindelijk de vrijheid hadden om onze creativiteit los te laten en onze eigen ideeën bij te dragen aan de vereniging. Ik herinner me de zenuwen die we hadden vlak voor onze eerste activiteit. Zal het goed gaan? Zullen mensen komen? Nu, een paar maanden later, voelt het heel normaal om onze eigen activiteiten te organiseren en de zenuwen zijn meer veranderd in blijheid.

Op het moment van schrijven ben ik bezig met veel dingen tegelijkertijd. Niet alleen studeren voor examens vanwege de tentamenperiode, maar ook voor SPiN. We hebben net de eerste bestuurlijke updates geschreven en nu ben ik bezig met het schrijven van stukjes voor de volgende ALV die eraan komt. Dit jaar begeleid ik naast de tijdschrift commissie ook de studiereiscommissie. De registratie voor de reis is net geopend en samen met de commissie ben ik erg druk met het promoten van het evenement en het persoonlijk benaderen van mensen om met ons mee op reis te gaan. Dat is wat ik het leukst vind aan het tot nu toe in het bestuur zitten, contact hebben met de leden en de actieve leden. Vooral het organiseren van evenementen samen met de actieve leden is zo leuk. Zoals ik al zei, er komen examens aan en ik moet absoluut nog meer studeren. Ik merkte de afgelopen paar maanden dat, hoewel je zegt dat je naar een college gaat om het huiswerk te doen, ik toch dingen doe voor SPiN wanneer ik zou moeten studeren. Dat is waarom ik wat inhalen te doen heb maar dat komt goed. Alles wat ik voor SPiN wil doen, wil ik perfect doen en daarom vind ik het niet erg om er zoveel moeite voor te doen. Uiteindelijk willen we allemaal echt iets bijdragen aan de vereniging en ik ben nog steeds blij dat ik dit jaar de gelegenheid heb gekregen om dit te doen.


Iets anders dat ik erg leuk vind aan een bestuursjaar, is dat ik echt aan mijn persoonlijke doelen kan werken. Dit jaar leer ik al heel veel over hoe je moet spreken voor een grote groep mensen en hoe je creatieve oplossingen moet bedenken op probleempjes die tijdens je bestuursjaar naar voren kunnen komen. Het is duidelijk een jaar met ups en soms ook downs en vooral een jaar waarin ik veel dingen leer. Ik kijk uit naar de rest van het jaar en de activiteiten die nog moeten komen. Februari wordt weer een drukke maand met veel coole activiteiten, maar wanneer niet? Ik heb mezelf voorgenomen dat ik de rest van het jaar met mijn bestuursgenoten moet genieten omdat het voorbij zal zijn voordat we het weten en we binnen enkele maanden al een nieuw kandidaatsbestuur zullen hebben.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn ervaringen als bestuurslid te lezen en ik hoop jullie allemaal snel te zien bij de activiteiten of op de SPiN kamer!

Veel liefs,

Amber Timmerman Voorzitter 2018-2019