XVe bestuur der Studievereniging Psychologie in Nijmegen

Ieder jaar in oktober wisselt het bestuur van SPiN en nemen nieuwe studenten het stokje over. Deze studenten worden verdeeld over een aantal functies. Dit jaar zijn dat de voorzitter, secretaris, penningmeester, commissaris formeel intern, commissaris informeel intern, commissaris onderwijs en commissaris externe betrekkingen. Zij zullen zich een jaar lang inzetten voor SPiN en haar leden en zich bezig houden met het dagelijkse bestuur van de vereniging.

Van links naar rechts: Laura Naemi Alders, Tjerk Adema, Jaldert-Jetse Deelstra, Tim Bakker, Judith Oomen, Jana Schneider en Liese van Eldik

Bekijk de documenten van dit bestuur.


Voorzitter

Beste lezer,

Ik ben Tim Bakker en dit jaar mag ik de prachtige rol van voorzitter vervullen in deze parel van een vereniging. Ik ben 21 jaar oud en ben opgegroeid in het oogverblindende Renkum, een tokkie dorp tussen Wageningen en Arnhem. Mijn hele familie is altijd al verliefd geweest op Nijmegen, dus net als vrijwel al mijn neven en nichten heb ook ik het stokje overgenomen en ben ik drie jaar geleden gaan studeren in deze mooie stad. In mijn thuisdorpje heb ik nog een tweelingbroer, helaas twee-eiig, en een zusje die dit jaar ook haar avontuur in Nijmegen begint. Op het moment zit ik in mijn derde studiejaar van de Nederlandstalige bachelor, maar van studeren valt weinig te spreken aangezien ik bij het enige vak dat ik volg nog steeds geen idee heb van wat ik doe.

Doordat mijn eerste jaar werd geteisterd door de welbekende coronapandemie, wilde ik alles op alles zetten om mijn tweede jaar zo studentikoos mogelijk te maken. Mijn verlangen naar een studentenleven bracht me uiteindelijk bij SPiN’s feest & borrel commissie. Vol enthousiasme en met een haaienhoed op mijn hoofd hebben wij vele prachtfeesten georganiseerd die mijn hart dichter en dichter bij de vereniging en haar leden brachten. Het komende jaar zal ik dan ook als meneer de Praeses samen met de rest van mijn voortreffelijke bestuursleden alles op alles zetten om er een onvergetelijk lustrum jaar van te maken.

Nog even kort over mijzelf, zoals veel van mijn voorgangers lijd ook ik aan de zware gevolgen van FOMO, dus je kan me vrijwel altijd vinden in de SPiN common room en op elke activiteit. Ook ben ik op feesten en activiteiten altijd aan het rondrennen omdat ik zo veel mogelijk gesprekjes moet aanknopen, dus je komt me vast wel tegen! Ten slotte ben ik als corona hobby begonnen met het spelen van de gitaar, dus als jullie een gepersonaliseerde serenade willen weten jullie mij te vinden!

Groetjes,

Tim Bakker

Bestuursblog Tim


Secretaris

 

Hey allemaal,

Ik ben Tjerk Adema, 21 jaar oud, en komend jaar mag ik de functie van Secretaris binnen het XVe bestuur der SPiN vervullen. Ik zit alweer in het vierde jaar van de bachelor en ben dus helaas nog niet klaar :(. Gelukkig kan ik mijn bachelor afsluiten met een fantastisch bestuursjaar bij SPiN! Mocht je vragen hebben over bepaalde cursussen en projecten binnen psychologie stel ze gerust, waarschijnlijk heb ik het al eens doorlopen :). Hopelijk kan ik er dit jaar wel een punt achter zetten. Ik moet nog maar een paar keuzevakken volgen dus ik heb goede hoop!

De eerste jaren van mijn leven ben ik opgegroeid in Breda, maar nu woon ik alweer ruim twee jaar in Nijmegen op het beruchte Hoogeveldt. In mijn vrije tijd ben ik altijd in voor een feestje, maar ook om even lekker te relaxen en een filmpje te kijken. Daarnaast probeer ik tegenwoordig een paar keer per week naar de sportschool te gaan (lukt niet altijd).

In het tweede jaar van mijn studie werd ik actief bij SPiN en ging ik in de integratie commissie. In mijn derde jaar zat ik in de feest en borrel commissie (FeBo) en de formal affairs committee van N.K.W.S. Kompanio. Bij al deze commissies ben ik in aanraking gekomen met veel leuke en gezellige mensen, en heb ik veel ervaring opgedaan in het organiseren van diverse activiteiten. Dit zijn ook een paar van de dingen die ik ontzettend leuk vind aan SPiN: de diversiteit aan activiteiten en het in contact komen met veel andere psychologie studenten.

Aankomend jaar hoop ik jullie allemaal te mogen ontmoeten. Kom vooral een keertje langs in de SPiN kamer voor koffie, thee, om lekker op de Wii te spelen of een praatje te maken! 

Groetjes,

Tjerk Adema

Bestuursblog Tjerk


Penningmeester

Beste Lezer,

Mijn naam is Jana Schneider en ik ben 21 jaar oud. Aankomend jaar ben ik de penningmeester binnen SPiN. Dit betekent dat ik mezelf bezig houd met de financiën binnen deze geweldige vereniging, en ook al jullie financial requests, declaraties zal behandelen. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de internationale track, en ben ik één van de zeldzame Duitsers binnen de opleiding psychologie. Oorspronkelijk kom ik uit een klein dorp in de bergen op ongeveer drie uur rijden vanuit Nijmegen. Ik vind de verandering in landschap geweldig, aangezien ik nu niet meer zo vaak heuvel op moet fietsen ;). Buiten het niet meer heuvel op hoeven fietsen, vind ik het ook altijd leuk om met vrienden af te spreken, te knutselen en mijn medebestuursleden over te halen om samen naar de sportschool te gaan :).

In mijn eerste jaar zat ik in de Media & Yearbook commissie, waar ik veel screenshots mocht nemen van alle Discord en Zoom activiteiten! Hierna ging ik bij de Workshop & Conference commissie, waar gelukkig alle activiteiten wel fysiek waren, en ik al wat leden kon ontmoeten! Dit jaar hoop ik nog veel meer van jullie te ontmoeten en samen een leuke tijd te hebben!

Aangezien ik heel veel koffie drink om mijn bestuur te voorzien van allerlei fancy Excel bestanden, zul je me vaak genoeg in de SPiN kamer met mijn koffiekopje vinden. Als je met me mee wilt doen voor wat koffie, thee, een leuk gesprek of de leukste uitgaansverhalen. Wees dan niet bang om met aan te spreken of kom langs in de SPiN kamer! 

Liefs,

Jana Schneider

Bestuursblog Jana


Commissaris Formeel

Heyhey allemaal,

Mijn naam is Jaldert en het is me een eer om dit jaar de commissaris formele interne betrekkingen van SPiN te zijn. Kort gezegd zal ik me bekommeren om alles rondom commissies met de studie gerelateerde commissies specifiek.

Even over mezelf; ik ben 21 jaar oud, kom uit het prachtige Zuiden en woon nu al twee jaartjes met superleuke huisgenoten in Nijmegen. Ik zit in het derde jaar van de bachelor en wil later de kant op van de neuropsychologie. Buiten de uni spendeer ik mijn tijd vooral met boogschieten en piano spelen waarbij ik zelf ook nog wel eens wat muziek probeer te schrijven.

Ik ben al vóór mijn studie met SPiN bekend geraakt door een lezing bij te wonen en hoewel ik in mijn eerste jaar zelf nog niet actief lid was, heb ik wel enorm veel vrienden leren kennen via de activiteiten van SPiN. Vorig jaar heb ik in de tweedejaarscommissie gezeten en met superveel plezier een paar topactiviteiten neergezet. Van feestjes en lezingen tot de skireis; SPiN heeft voor mij voor enorm veel vriendschappen en goede herinneringen gezorgd en nu doe ik een bestuursjaartje om iets voor de vereniging terug te kunnen doen en er het mooiste lustrumjaar ooit van te maken!

Mocht je ooit een vraag hebben, zin hebben in een kop koffie of gewoon een excuus nodig hebben om het studeren uit te stellen? Kom lekker langs bij de SPiN kamer, daar zul je me vaak genoeg vinden.

Dat dit een prachtig jaar mag worden met veel mooie herinneringen en veel verlichting.

Groetjes,

Jaldert-Jetse Deelstra

Bestuursblog Jaldert-Jetse


Commissaris Informeel

Hee allemaal,

Mijn naam is Judith en ik mag dit jaar de functie van commissaris informele interne betrekkingen gaan vervullen bij SPiN. Ik zal dus de meest informele commissies gaan begeleiden.

Ik ben 19 jaar, kom uit Enschede en woon sinds een jaartje in het mooie Nijmegen. Ik zit in het tweede jaar van de Nederlandse track van psychologie.

Vorig jaar ben ik al actief geweest bij SPiN. Ik was toen de vice-voorziter in de sportcommissie. Daar hebben we met de commissie twee sportactiviteiten en de Batavierenrace georganiseerd. Ik vond dit super leuk om te doen! Als actief lid ben ik erg betrokken geraakt bij SPiN. Hierdoor heb ik veel mensen leren kennen en nieuwe vrienden gemaakt. Om nog meer betrokken te raken bij de vereniging heb ik besloten om een bestuursjaar te gaan doen bij SPiN. Ik vind het heel erg leuk om komend jaar deel uit te mogen maken van het bestuur en heb super veel zin om er met mijn medebestuursleden de commissies en alle leden een mooi jaar van te maken bij SPiN!

Naast mijn bestuursjaar vind ik het leuk om muziek te maken, hard te lopen, een terrasje te pakken of uit te gaan. Aangezien ik regelmatig last heb van FOMO zul je mij waarschijnlijk vaak tegen gaan komen op SPiN-activiteiten ;). Verder zal ik vaak te vinden zijn in de SPiN kamer, dus je mag altijd binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een spelletje of gewoon een gezellig praatje.

Ik kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten! 🙂

Liefs,

Judith Oomen

Bestuursblog Judith


Commissaris Onderwijs

Beste lezer,

Mijn naam is Laura Naemi Alders en ik voel me vereerd om de eerste internationale Academic Relations Officer van SPiN te zijn. Op dit moment zit ik in het vierde jaar van mijn bachelor en ben ik 21 jaar oud. Ik ben de oudste (en de meest wijze ) van mijn bestuur. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar ik woon nu alweer drie jaar in het prachtige Nijmegen. Om vanaf het begin verwarring te voorkomen, mag je mij bij mijn middelste naam Naemi noemen :).

Nadat ik ben afgestudeerd bij mijn middelbare school, heb ik 8 maanden vrijwilligerswerk gedaan voor een weeshuis in Thailand. Tijd doorbrengen met de kinderen van het weeshuis, en luisteren naar hun levensverhalen en moeilijke verleden, heeft me hen beter leren begrijpen en hun gedrag beter kunnen verklaren. Alhoewel ik al het idee had om psychologie te studeren, heeft mijn tijd in Thailand de doorslag gegeven dat psychologie de juiste studie voor mij is. Tot de dag van vandaag denk ik nog steeds dat ik geen beter keuze had kunnen maken (bij het kiezen van psychologie en het verhuizen naar Nijmegen natuurlijk)!

Sinds het begin van mijn studie ben ik al actief lid bij SPiN geweest in de Initiative, Media & Yearbook en Illustration commissies. Ik vond het zo leuk dat ik nog een stap verder wou nemen en me opgaf om een bestuursjaar te gaan doen. Als Academic Relations Officer, ben ik representatief voor de wensen en meningen van psychologiestudenten bij de universiteit en de overkoepelende organisaties. Ik zal er ook voor zorgen dat jullie je studieboeken aan het begin van elk semester kunnen bestellen. Mocht je vragen hebben over het kopen van boeken, dan moet je bij mij zijn.

Als ik niet bezig ben met studeren of SPiN, werk ik bij het BSI lab. In mijn vrije vind ik het leuk om piano te spelen, te dansen, verschillende lunchplekken in de stad te bezoeken en zoveel mogelijk tijd met mijn vrienden en familie door te brengen. A

Liefs,

Laura Naemi Alders

Bestuursblog Naemi


Commissaris Externe Betrekkingen