Blog van bestuurslid - Nina Pijpers

Lieve leden,

Het is inmiddels alweer juli en dat betekent dat dit de laatste blog van dit verenigingsjaar wordt. Ik beschouw het dan ook als een eer dat ik deze laatste blog voor jullie mag schrijven. Dat het al weer juli is, betekent natuurlijk ook dat (bijna) iedereen vakantie heeft. De eerstejaars zijn natuurlijk al een tijdje aan het genieten van een verdiende vakantie en hopelijk de ouderejaars inmiddels ook. Zelf ben ik heel erg toe aan vakantie na een druk bestuursjaar, hoewel ik het ook jammer vind dat dit bestuursjaar langzaamaan aan zijn einde komt.

Dit bestuursjaar was een fantastische ervaring waarin ik mezelf voor mijn gevoel heel erg ontwikkeld heb, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Ik heb nog nooit zo hecht samengewerkt met een groepje mensen en achteraf vond ik dit juist heel leuk. Je hebt echt het gevoel dat je als ‘team’ alles aan kan samen. Het is dan ook leuk om te zien dat een nieuw ‘onwetend’ bestuur hopelijk ook zo’n te gekke ervaring gaat meemaken. Verder merk ik dat ik me ook op professioneel vlak erg ontwikkeld heb dit jaar. Als secretaris ontwikkel je je schrijfvaardigheden nog meer gedurende het jaar. Ik merk ook dat ik veel sneller contact met mensen opneem als er iets moet gebeuren, ik ben dus meer initiatiefrijk geworden dit jaar. Vorig jaar vond ik het soms zelf eng om de tandarts te bellen voor een afspraak te maken en nu snap ik echt niet meer dat ik me daar druk om gemaakt heb ooit.

Komend jaar ga ik aan de masterspecialisatie Arbeid, Organisatie en Gezondheid beginnen. Ik vind dit erg spannend omdat ik nu echt weer vol moet gaan studeren. Dit zal vooral in de maand september heel druk worden aangezien ik dan ook nog bezig ben met zaken van SPiN afronden. Bovendien ben ik afgelopen maand kandidaatsvoorzitter van Kompanio geworden. Kompanio is de koepelvereniging van Sociale Wetenschappen. Komend jaar zal Kompanio onder andere het buddy project, een arbeidsoriëntatie activiteit en het S-feest organiseren. Ik heb mijn nieuwe bestuur inmiddels al ontmoet en volgens mij gaat dat wederom een fantastisch bestuursjaar worden. Het is een groepje enthousiaste mensen en we hebben zin om als bestuur aan de slag te gaan! Voor mij is het nieuw om voorzitter te zijn van een vereniging aangezien ik bij SPiN dit jaar secretaris ben. Ik wilde echter graag voorzitter worden omdat het me leuk leek om de vereniging ook eens van een ander perspectief te zien dan vanuit een secretaris perspectief. Verder denk ik dat mijn bestuurservaring bij SPiN goed kan helpen hierbij. 

Ik ga nu eerst genieten van een heerlijke vakantie. Binnenkort ga ik een weekje naar Portugal met mijn vriend, waar ik heel veel zin in heb. Even niks doen, in de zon liggen en een boek lezen. Daar ben ik wel aan toe moet ik eerlijk bekennen. Als ik terug kom van vakantie zal ik onder andere nog aan de jaarverslagen van SPiN moeten werken en de CoBo voorbereiden, aangezien ik deze zo ver mogelijk af ga proberen te maken in de vakantie zodat ik me na de vakantie vooral op mijn master en Kompanio kan richten.

Ik hoop dat iedereen gaat genieten van een welverdiende vakantie en hopelijk zie ik jullie na de vakantie allemaal weer op de SPiN-kamer of op activiteiten.

Liefs,

Nina Pijpers
Secretaris